Икос 4

Слы́шав не­чес­ти́­вый Иулиа́н твое́ ко христиа́ном ми­ло­се́р­дие и уве́­дев тя самаго́ христиа́нина бы́­ти, разъяри́ся на тя зло́бою и по­ве­ле́ при­вес­ти́ в Царьгра́д, я́ко злоде́я и проти́вника ца­ре́­ва. Ты же, бла­го­да́­тию Бо́­жиею укрепля́ем, стра­да́­ния пре­тер­пе́л еси́ му́жественно и от ве́­ры во Хри­ста́ ни­ка́­ко­же отступи́л еси́. Се­го́ ра́­ди ве­ли­ча́­ем тя си́­це:

Ра́­дуй­ся, ис­по­ве́д­ни­че ве́­ры во Хри­ста́ неустраши́мый; ра́­дуй­ся, во́и­не Хрис­то́в не­по­бе­ди́­мый.

Ра́­дуй­ся, я́ко со Архистрати́гами Сил Не­бе́с­ных Пре­сто́­лу Бо́­жию пред­стои́­ши; ра́­дуй­ся, ско́­рый по­мо́щ­ни­че всем за и́с­ти­ну терпя́щим.

Ра́­дуй­ся, ис­ку­ше́­ний и собла́знов от диа́вола избе́гнувый; ра́­дуй­ся, я́ко и всех при­зы­ва́ю­щих тя от ис­ку­ше́­ний избавля́еши.

Ра́­дуй­ся, за́мыслы богоме́рзкаго мучи́теля разсе́явый; ра́­дуй­ся, и нам се́­ти диа́вола избега́ти помога́ющий.

Ра́­дуй­ся, щито́м ве́­ры се­бя́ самаго́ от стрел лу­ка́­ва­го защити́вый; ра́­дуй­ся, и́м­же и нас от ис­ку­ше́­ний охраня́ющий.

Ра́­дуй­ся, хри­сти­а́н­ска­го ро́­да укра­ше́­ние; ра́­дуй­ся, Не­бе́с­ных черто́гов оби­та́­те­лю.

Ра́­дуй­ся, Иоа́нне, свя­ты́й Во́и­не и пре­сла́в­ный чу­до­тво́р­че.

Икос 10

Сте­на́ еси́ и тве́р­дое при­бе́­жи­ще всем с мо­ли́т­вою к те­бе́ при­бе­га́ю­щим, чу­до­тво́р­че Иоа́нне, се­го́ ра́­ди зо­ве́м ти:

Ра́­дуй­ся, ско́­рый послу́шниче всех при­зы­ва́ю­щих тя; ра́­дуй­ся, я́ко чест­ны́я мо́­щи твоя́ благоволи́ Бог просла́вити чу­де­сы́.

Ра́­дуй­ся, я́ко и от ико́н тво­и́х по­да­е́т­ся бла­го­да́ть Бо́­жия взира́ющим на них с ве́­рою; ра́­дуй­ся, я́ко в созда́нных на прославле́ние и́ме­не тво­его́ хра́­мех незри́мо обита́еши.

Ра́­дуй­ся, я́ко ни­кто́­же та́­мо с ве́­рою моля́щийся тощ и неуслы́шан исхо́дит; ра́­дуй­ся, я́ко мо­ли́т­ва­ми тво­и́ми подкрепля́еши на́­ша мо­ле́­ния, ко Пре­сто́­лу Вседержи́теля восходя́щия.

Ра́­дуй­ся, я́ко коего́ждо про­ше́­ния предвари́ти тщи́шися; ра́­дуй­ся, я́ко на стро́потнем пу­ти́ греха́ иду́щим вразумле́ния подае́ши.

Ра́­дуй­ся, я́ко искуша́емым от диа́вола ско́рую по́­мощь явля́еши; ра́­дуй­ся, я́ко всех идти́ на путь спа­се́­ния направля́еши.

Ра́­дуй­ся, я́ко гре́ш­ныя на по­кая́­ние наставля́еши; ра́­дуй­ся, уго́д­ни­че Хрис­то́в и мо­ли́т­вен­ни­че о нас благоприя́тный.

Ра́­дуй­ся, Иоа́нне, свя­ты́й Во́и­не и пре­сла́в­ный чу­до­тво́р­че.

Икос 11

Свеща́ еси́ в це́рк­ви Христо́вей, горя́щи невеще́ственным све́­том бла­го­да́­ти Бо́­жией и оза­ря́ю­щи тьму не­ра­зу́­мия на́­ше­го, Иоа́нне пре­бла­же́н­не. Се­го́ ра́­ди мо́­лим ти ся: про­све­ти́ ны, омраче́нныя грехо́м, да вос­по­и́м те­бе́:

Ра́­дуй­ся, свет Бо­же́ст­вен­на­го уче́ния в се́рд­це сво­е́м носи́вый; ра́­дуй­ся, я́ко тем просвеща́ем, тьму и́дольскаго слу­же́­ния обличи́л еси́.

Ра́­дуй­ся, я́ко и нам те́м­же све́­том просвети́тися тщи́шися; ра́­дуй­ся, я́ко сла́­ву Трисия́ннаго Бо­же­ства́ ли­це́м к Ли­цу́ зри́ши.

Ра́­дуй­ся, лу­чу́ бла­го­да́­ти Бо́­жией, от Со́лн­ца Пра́в­ды возжже́нный; ра́­дуй­ся, озаря́яй тьму неве́дения на́­ше­го све́­том Хри­сто́­вых за́­по­ве­дей.

Ра́­дуй­ся, путево́дная звез­да́ всем и́щу­щим спа­се́­ния; ра́­дуй­ся, я́ко наставля́еши нас на вся́­кое де́ло благо́е.

Ра́­дуй­ся, я́ко мысль бла́гу нам на се́рд­це во благовре́мении полага́еши; ра́­дуй­ся, я́ко во́инскому зва́нию о́б­раз до́браго во́ина в се­бе́ показу́еши.

Ра́­дуй­ся, озари́вый вселе́нную све́­том доб­ро­де́­те­лей тво­и́х; ра́­дуй­ся, я́ко, ви́­дя до́б­рая де́ла твоя́, челове́цы От­ца́ Не­бе́с­на­го прославля́ют.

Ра́­дуй­ся, Иоа́нне, свя­ты́й Во́и­не и пре­сла́в­ный чу­до­тво́р­че.

Мо­ли́т­ва

О, му́­че­ни­че Хрис­то́в, Иоа́нне во́и­не! Хра́брый еси́ во бра́нех, и враго́м прогони́тель, и оби́димым засту́пник, всем правосла́вным христиа́ном. О, ве­ли́­кий зас­ту́п­ни­че и уго́д­ни­че Хрис­то́в, Иоа́нне во́инственниче! По­ми́­луй нас, гре́ш­ных и не­до­сто́й­ных, и за­сту­пи́ в бе­да́х и в ско́р­бех, и в пе­ча́­лех, и во вся́­кой злой на­па́с­ти, и от вся́­ка­го зла́­го и оби́дящаго че­ло­ве́­ка, те­бе́ бо дана́ бысть та­ко­ва́я бла­го­да́ть от Бо́­га, е́же мо­ли́­ти­ся за ны, гре́ш­ныя, в бе­да́х и на­па́с­тех зле стра́ждущия. Из­ба́­ви у́бо нас от оби́дящих и ненави́дящих, бу́­ди нам по­бо́р­ник кре́пок на вся ви́­ди­мыя и неви́димыя вра­ги́ на́­ша. О, ве­ли́­кий по­бо́р­ни­че, Иоа́нне во́и­не! Не за­бу́­ди нас, всег­да́ мо­ля́­щих­ся те­бе́, прося́щих по́­мо­щи и не­оску́д­ныя ми́­лос­ти твоея́, и спо­до́­би нас, гре́ш­ных и не­до­сто́й­ных, получи́ти от Бо́­га не­из­ре­че́н­ная бла­га́я, я́же угото́ва лю́бящим Его́. Я́ко по­до­ба́­ет Ему́ вся­кая сла́­ва, честь и по­кло­не́­ние, Отцу́ и Сы́­ну и Свя­то́­му Ду́ху, ны́­не, и при́с­но, и во ве́­ки ве­ко́в. Ами́нь.

Акафист иоанну воину

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *